Nieuw statief geeft iPad ongekende extra mogelijkheden

Geplaatst door op 18 april 2013 in Tips | 2 reacties

Nieuw statief geeft iPad ongekende extra mogelijkheden

Er zijn vele handige iPad statieven te koop, maar recent liep ik via Twitter op tegen een tablet-standaard die speciaal voor het onderwijs lijkt te zijn gemaakt. Een geniaal ontwerp die ieder docentenhart met enig gadgetgehalte sneller doet kloppen. Ja, zelfs het puur praktisch ingestelde docentenhart! De Justand.

In combinatie met een Apple TV maakt dit statief van je iPad of iPad mini een mobiele overheadprojector, scanner, en documentcamera in één!

Verder kun je hem gebruiken als een standaard die je iPad hoog houdt terwijl jij voor de klas staat en je leerlingen uitleg geeft. Onderwijl teken je dan op je iPad, typ je opmerkingen erbij, en laat je websites zien zonder een vermoeide arm te krijgen. Je hebt je handen vrij voor andere zaken.
Of wat dacht je van toepassing waarbij de iPad op een ergonomisch verantwoorde hoogte gehouden wordt zodat je, in combinatie met een draadloos toetsenbord, grote lappen tekst kunt verwerken?
Deze lerares heeft een serie foto’s online geplaatst waar waar je de details van de Justand goed kunt bekijken.

De Justand biedt veel mogelijkheden

En met de gratis app Stage wordt het helemaal leuk. Dan kun je niet alleen over dat prachtige, oude boek heen schrijven, zonder erin te hoeven schrijven, maar zelfs over echte voorwerpen heen! De app projecteert eenvoudig via de iPad-camera het beeld op je beamer of tv-scherm. Zo kun je voorwerpen of boeken verrijken met je eigen geschreven commentaar, terwijl je meteen opneemt wat je doet en zegt.
Zet daarna op YouTube, en voilà: weer een instructiefilmpje voor je leerlingen online!

Op het moment van schrijven is er nog geen importeur die het product naar Nederland brengt (hint, hint, jongens van 2moso.com!), maar hij is wel te bestellen bij de maker van de standaard zelf: Justin Franks (zie filmpje). Stuur hem even mailtje en hij antwoordt binnen een dag.

De in zwaar aluminium uitgevoerde Justand kost $89,- (ongeveer €71,-). De verzendkosten liggen rond de $100,-, en er kunnen er 5 in één doos. Justin stopt ze er dan eigenhandig voor je in, en voor $575,- kun je 5 klassen een enorme boost geven in werkplezier en productiviteit!

Vind je de verzendkosten te hoog maar wil je wél graag zo’n Justand aanschaffen? Laat dat dan weten in de comments. Bij voldoende interesse plaats ik een bestelling!

2 Comments

    • Yep! Zo te zien wel! Deze was nog niet te koop bij het schrijven van dit artikel. Met name het feit dat hij vouwbaar is, maakt hem mooi.
      Bedankt voor de Tip!

Opmerkingen? Tips? Ervaringen? Laat een bericht achter!