Over ons

Over ons

Mijn naam is Marc van Maastricht, sinds september 2011 eigenaar van Van Maastricht Onderwijs & ICT.

Samen met een groot netwerk van professionele en kundige trainers verzorg ik trainingen, begeleiding en advies op ICT-gebied: altijd gericht op de onderwijspraktijk.
Het doel is om zo praktisch mogelijke trainingen te verzorgen, waardoor de deelnemers het geleerde direct in de dagelijkse lespraktijk kunnen benutten.
Ook de begeleiding en het advies zijn zo concreet en op de praktijk gericht als mogelijk.

Ik heb ruim 15 jaar onderwijservaring op alle niveaus van het voortgezet onderwijs. Naast mijn docentschap (biologie, verzorging en een korte tijd ook informatica) heb ik mij in die periode eveneens ingezet voor een goede integratie van ICT in de dagelijkse lespraktijk. ICT als middel; niet als doel. In mijn opinie is de docent de spil in het onderwijsproces en niet de ICT.
Na 10 jaar in het onderwijs heb ik een een aantal jaren in het bedrijfsleven gewerkt als ICT-trainer, en begeleider van ICT-implemeteringsprojecten op vo-scholen.

Momenteel zet ik mij in voor het onderwijs op de twee fronten: de leerlingen en de docenten. Want daar draait het om!

Meer informatie? Bekijk Bekijk Marc profiel op LinkedIn

De kennismakingstrainingen zijn eenmalig en hebben als doel de deelnemer op weg te helpen en enthousiast te maken voor een bepaalde tool of werkwijze.

De trainingstrajecten bestaan uit 6 bijeenkomsten en verdiepen de ICT-vaardigheid van de deelnemer op een bepaald gebied.

Naast eigenaar van Van Maastricht Onderwijs & ICT, ben ik eveneens partner in De Kennismaatschap. Binnen De Kennismaatschap richt ik me, samen met drie Kennismaten, op projectmanagement, gericht op ICT-implementatie en -advies voor schoolleidingen en -besturen. Daarvoor hebben we een totaal-aanpak ontwikkeld die gericht is op duurzaamheid: een lange termijn oplossing waarbij de mensen nauw betrokken worden.

Kijk voor meer informatie op de pagina Trainingen of neem contact op. Je kunt Van Maastricht Onderwijs & ICT ook volgen op Twitter.

Voor meer informatie over De Kennismaatschap, kijk op kennismaatschap.nl