Over ons

Over ons

Mijn naam is Marc van Maastricht, sinds september 2011 eigenaar van Van Maastricht Onderwijs & ICT.

Samen met een groeiend netwerk van professionele en kundige trainers verzorg ik trainingen, begeleiding en advies op ICT-gebied: altijd gericht op de onderwijspraktijk.
Het doel is om zo praktisch mogelijke trainingen te verzorgen, waardoor de deelnemers het geleerde direct in de dagelijkse lespraktijk kunnen benutten.
Ook de begeleiding en het advies zijn zo concreet en op de praktijk gericht als mogelijk.

Ik heb ruim 10 jaar onderwijservaring op alle niveaus van het voortgezet onderwijs. Naast mijn docentschap (biologie, verzorging en een korte tijd ook informatica) heb ik mij in die periode eveneens ingezet voor een goede integratie van ICT in de dagelijkse lespraktijk. ICT als middel; niet als doel. In mijn opinie is de docent de spil in het onderwijsproces en niet de ICT.
Nog steeds en graag sta ik twee dagen in de week voor de klas. Daardoor is er in de trainingen altijd een directe verbinding met de dagelijkse lespraktijk.
Na 10 jaar in het onderwijs heb ik een een aantal jaren in het bedrijfsleven gewerkt als ICT-trainer, en begeleider van ICT-implemeteringsprojecten op vo-scholen.

Momenteel zet ik mij in voor het onderwijs op de twee fronten: de leerlingen en de docenten. Want daar draait het om!

Meer informatie? Bekijk Bekijk Marc profiel op LinkedIn

De kennismakingstrainingen zijn eenmalig en hebben als doel de deelnemer op weg te helpen en enthousiast te maken voor een bepaalde tool of werkwijze.

De trainingstrajecten bestaan uit 6 bijeenkomsten en verdiepen de ICT-vaardigheid van de deelnemer op een bepaald gebied.

Kijk voor meer informatie op de pagina Trainingen of neem contact op. Of volg Van Maastricht Onderwijs & ICT op Twitter.